person submerged on body of water holding sparkler

Oplossingen die problemen erger maken.

Toen Corona (is dat met een hoofdletter?) zijn (of haar) intrede deed in ons leven. En hoe! Zat ik zelf precies middenin een heel fijne transformatie. Superveel verbinding, nieuwe dingen doen. Mediteren. Lekker in het nu zijn. Mezelf zakelijk gezien opnieuw uitvinden. Helemaal top.

Toen kwam C langs. En het ging door. Met een nieuw collectief maakten we iets geweldigs. #ruimteomteraken. Superveel energie, geweldig. Ondertussen zag ik collega’s ineens expert zijn (of worden) op het gebied van online. Ik zag ondernemers ondernemen en ik deed ff niks. Toen werd C ineens heel concreet want mijn vriendin werd ziek, ik ging voor haar zorgen en werd, uiteraard, zelf ook ziek.

In mijn hoofd zit 25 jaar ervaring, 25 jaar kennis en ik had ff geen clue over hoe ik uit moet gaan leggen hoe ik van toegevoegde waarde kan zijn. Ik vind marketing gewoon niet zo leuk, ik hou van echt. Mensen moet gewoon snappen waarvoor ze mij kunnen bellen. Als ik in gesprek ben met mensen (daar vallen opdrachtgevers of klanten ook onder) komt er altijd wel een moment, waarop de ander zegt. Wow, daar kan je ons wel mee helpen. Maar, ja dan moet ik dus wel in gesprek zijn.

En nu zit ik dus te schrijven. Dat vindt ik stiekem hartstikke leuk, vooral als het niet echt een doel dient. Ik heb nu wel een plan. Ik ga namelijk gewoon wat dingen met jullie (netwerk) delen, in de hoop dat er af en toe een zaadje wordt geplant. Dat er een paar van jullie zijn die denken: “Hee die Erik, die moeten we er ff bij halen” (ff marketing, mijn oplossingen zijn altijd goedkoper dan het plan dat iemand anders aanlevert, echt!)

Dan nu, het eerste voorbeeld:

Tijdens de voorbereiding van een voorstelling voor een adviesdienst (7 medewerkers, 1 directeur) raak ik in gesprek met 1 van die medewerkers. We praten over van alles en via ons superheldermodel over hoe verandering en angst werken in ons brein, hebben we het over systemen etc. Ze vraagt me op een bepaald moment advies. Weet ik misschien een goede training op het gebied van time-management?

3 van de 7 medewerkers waren namelijk met een burn-out uitgevallen in de afgelopen 2 jaar.

“Poe, of het is daar echt te druk (maar ja dan neem je gewoon meer mensen aan) of er is iets anders aan de hand.” Dacht ik meteen. Zoiets heb ik toen ook gezegd en gevraagd of ik een keer een uurtje met hen kon komen praten. Dat mocht.

Vrij snel werd duidelijk dat de directrice hartstikke precies was, sommige mensen zouden zeggen perfectionistisch, maar die eerste omschrijving is ook waar en veel liever. De medewerkers hadden allemaal de neiging om aan de (zelf opgelegde, want niet uitgesproken) norm van deze dame te voldoen. Gaat natuurlijk niet lukken en levert stress op, heel veel stress. Op een bepaald moment vroeg ik of er in de afgelopen jaren slechte adviezen (hun product) waren opgeleverd? (alle adviezen gingen eerst langs de directeur) Het antwoord was: “nee, eigenlijk niet” “Moet je vaak aanpassingen doen of verbeteringen” Ook dat was meestal niet het geval.

Kortom, de oplossing was niet een cursus time-management (wat de boel waarschijnlijk veel erger gemaakt zou hebben) nee, de oplossing was een afspraak. De medewerkers kregen de vrijheid en de verantwoordelijkheid om de adviezen in 1 keer naar de klant te sturen. En pas als er dan vragen of opmerkingen zouden komen mocht de directrice er naar kijken.

Dat klinkt echt heel logisch, en dat is het ook. Probleem opgelost, 1 sessie, veel impact en 8 mensen die een stuk gelukkiger zijn. Heel eerlijk daar wordt ik dus heel gelukkig van, want voor alle partijen wordt het leven op deze manier een beetje beter.

Dan nu de pitch: zit je ook met een ontwikkelvraag, weerstand op verandering, of wil je eens kijken naar de mogelijkheden die er in deze tijd voor jouw bedrijf wel zijn, of iets totaal anders? Heb je zin in een teamopstelling, wil je een training omgaan met verandering? (het mag weer live!!) mail me maar of app.

Voor 250,- euro ga ik 2 uur met je in gesprek en de kans is groot dat we vanaf daar wel ontdekken hoe en waar de oplossing zit.

erik@kuroso.nl of 0614460733

zelf systeemopstellingen ervaren

boek een systeemopstelling

laten we helen ipv symptomen bestrijden

meer
verhalen