systemisch werk

24 uur per dag

Je maakt altijd deel uit van een systeem

Omdat alles deel is van een systeem is het een heel goed idee om met een systeemblik naar je ‘probleem’ te kijken. Op deze pagina geef ik je een paar voorbeelden, maar feitelijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Net als het systeem.

Erik Kuperus terwijl hij een familieopstelling begeleidt

mogelijkheden

keuze

Meerdere opties en geen idee? Prima materiaal om mee aan de slag te gaan

familie

Banden verbroken met familieleden? Voelt goed, of juist niet? Je kunt je nooit losmaken, zelfs als je elkaar niet meer ziet. Je kunt wel op zoek naar de verborgen dynamiek. Mooi en belangrijk werk.

product ontwikkeling

Heb je twijfels over de richting waarin je jouw producten wil ontwikkelen? Stel het op. Je onderbewuste heeft het antwoord.

persoonlijk leiderschap

Welke patronen stoppen jou nog om echt het heft in eigen hand te nemen. Het is jouw leven, het zijn vaak niet jouw patronen. Als je dat doorkrijgt dan word je vrij.

teambuilding

Stroomt het even niet in je team, is er gedoe en weten jullie niet zo goed waar te beginnen? Perfect! Laten we het opstellen.

relatie

Zit je vast in je relatie? Of gaat het goed, maar zoek je verdieping. Heb je uberhaupt geen relatie, maar wil je die wel? Ultiem opstellingenmateriaal. Wees welkom.

Ervaringen van deelnemers

Het meest enthousiast zijn wij over Erik die het onderdeel Opstellingen verzorgde. We hebben begrepen dat hij op de valreep door David gevraagd is en wat een geluk/toeval/meestergreep!


In de beschikbare tijd hebben wij 5 opstellingen gedaan, a testimony to Eriks intuïtie en diens (directe) aanpak. Persoonlijk vond ik het een verademing dat we niet in subgroepjes kleine opstellingen gingen doen. Dat we als een wervelwind door de opstellingen gingen is ook een teken dat men er klaar voor was en dat wij dichterbij ons gevoel en intuïtie zijn gekomen. Een mooie observatie dankzij deze topdag! Wij zouden verrukt zijn als wij Erik weer mogen meemaken als begeleider van het onderdeel Opstellingen. 


Tot zover deze lofzang. Keep up the good work all!Janice
deelnemer diamond programma

En ik wil nog graag iets met je delen.

In de laatste opstelling gebeurde er iets bijna magisch.

Ik voelde dat ik in mijn rol wilde vliegen. Niet alleen weg van de situatie, maar zelfs weg van de aarde. De vraagsteller gaf dat ook als antwoord op jouw vraag 'ben je blij om hier te zijn', nl. 'niet altijd'. Zo voelde dat ook voor mij.

Toen de vraagsteller zelf in de opstelling kwam, zag ik hoe de representant die op het podium stond letterlijk afdaalde naar beneden, zo mooi, zo sereen. Het voelde alsof er een engel neerdaalde.

Ik zal dat beeld niet snel vergeten. Net als deze opstelling.


photo of spiral white stairs
Jolanda van Essen
deelnemer open opstellingen

Ontdek wat familieopstellingen voor jou kunnen betekenen