Alles is een systeem

Welkom, ik ben Erik Kuperus, een syteemopsteller uit Bussum

familie opsteller

Als mens maken we deel uit van ontelbare systemen. Éen van de belangrijkste systemen waar je deel van uitmaakt is je familie. Of je ze nu wel of niet vaak ziet, of je ze wel of niet spreekt. Van hen heb je in je jongste jeugd de grootste imprints gekregen. Onbewust. Zodra je meer zicht krijgt op dat onbewuste zullen er, als vanzelf, dingen veranderen.  

turned on clear glass light bulb

mijn talent

accepteren 95%
improviseren 87%
luisteren 64%
voelen 84%
vragen 71%
humor 84%
clear glass mason jar on beach during sunset

Waarom voor 'mij' kiezen

directe lichte aanpak

Vaak zijn familieopstellingen, zwaar. Heftig. Veel emotie, veel tranen. Dat mag, sterker nog, dat is wat er gebeurt. Het is echter niet ‘nodig’ Een opstelling kan ook heel goed gelukt zijn als er gelachen wordt. Ik ga nooit op zoek naar ‘de waarheid’ (die bestaat namelijk niet) Ik ga ook niet geschiedschrijven. We gaan samen onderzoeken welke dynamieken er aan het werk zijn en waar die vandaan komen. Zo wordt het lichter.

 

Mijn geschiedenis

het begon in 2015

In 2015 was ik deelnemer aan een jaarprogramma van 365 dagen succesvol  Daar werd ik gegrepen door het systemische werk. In 2016 volgde ik een jaaropleiding bij Hylke Bonnema en inmiddels heb ik mijn eigen stem gevonden. Bij bedrijven zet ik systeemopstellingen vaak in (zonder het zo te noemen) en voor individuen organiseer ik regelmatig ‘open’ opstellingen. Inmiddels werk ik ook samen met 365 . Overigens mijn podiumervaring als cabaretier is de echte basis voor mijn werk. Accepteren, verbinden en communiceren zijn namelijk de skills die je daarvoor nodig hebt en die ik dus al meer dan 30 jaar heb getraind.

mijn doel

helderheid en licht delen

Als je het eenmaal ziet is het superhelder, dit is de slogan van één van mijn bedrijven. En dat is precies wat het is. Ik wil dat iedereen die ergens ‘last’ van heeft de mogelijkheid krijgt om op een veilige manier een opstelling mee te maken. Grote kans dat dit inzichten oplevert die je ‘verder’ helpen. 

Vervolgens kun je zelf keuzes maken. Keuzes met gevolgen, keuzes die je kunnen helpen. Dat zal je zelf moeten doen. Je zult ergens voor moeten gaan staan. 

Één ding is zeker, als je een nieuw inzicht opdoet, kun je dat nooit meer ongezien maken. Een familieopstelling is dus zeker niet vrijblijvend. Wel inspirerend, liefdevol en waardevol.

Verhalen die ik heb gedeeld

leer mij beter kennen

Als er inspiratie is, schrijf ik soms. Over wat ik zoal voel en vind. Van en over de wereld.